Aparate Pilates

Pilates Reformer (pat) – Echipament de Pilates format dintr-un pat cu chingi și sfori pentru brațe și bară de impins pentru picioare cu 5 resorturi diferite pentru rezistență.

MVE Reformer are un sistem sofisticat de chingi, arcuri, scripeți și curele. Pe acest aparat se pot practica până la 100 de tipuri de exerciții. Platforma glisantă a aparatului îți permite să stai în diferite poziții, din care cu brațele sau cu picioarele tragi sau împingi de bara și de chingi, pentru a aluneca controlat platforma pe șinele aparatului, în timp ce toată musculatura îți este angajată în mișcare.

Aparatul Reformer te ajută să îți mărești stabilitatea coloanei vertebrale și să îți îmbunătățești aliniamentul corpului. Chingile sunt reglabile permitând astfel creșterea progresivă a rezistenței pentru a te ajuta să lucrezi musculatura în alungire. Exercitiile sunt eficiente și ajută la tonifierea musculaturii întregului organism fără să solicite articulațiile.

Chair – Scaun de Pilates – Format dintr-o platformă, pedale, resorturi și mânere.

În timpul exercițiilor pe scaun este nevoie de mult echilibru și este nevoie constant de ajustări subtile ale poziției. Te ajută astfel să izolezi și să activezi și cele mai mici grupe musculare abdominale.

Totodată, este folosit pentru remedierea tuturor deficiențelor ale coloanei.

Se pot face până la 75 de exerciții pe acest aparat. Se lucrează intens musculatura picioarelor, fesierilor, abdomenului și în plus, ajută la stabilitatea centurii scapulare, atât de importantă pentru o coloana sănătoasă.

Ladder barrel – aparat destinat stretchingului și recuperării în cazule problemelor cu spatele.

Este ușor de folosit și de adaptat tuturor problemelor de postură, deoarece spre deosebire de celelalte aparate de Pilates, nu implică arcuri sau chingi. Ajută la tonifierea și întinderea mușchilor spatelui, la așezarea umerilor într-o poziție corectă, deseori afectați de pozițiile defectuase din timpul zilei.

Exercițiile pe barrel ne ajută să ne destresăm, relaxează în profunzime musculatura și ne ajută să dezvoltăm mobilitatea articulară.

Un aparat plin de grație, cu beneficii numeroase pentru întregul corp, scopul fiind de a crește flexibilitatea și mobilitatea corpului, în special a coloanei vertebrale. Aceste exerciții sunt complexe, focusate pe întinderea și creșterea forței abdominale, cu un plus de grație și alungire!

Cadillac – echipament de Pilates ce îmbunătățește mobilitatea la nivelul tuturor articulațiilor și astfel poate fi folosit și în recuperarea artrozelor la diferite articulații.

Patul înalt din piele conferă un confort aparte când se lucrează pe el iar barele atașate lateral oferă posibilitatea de a lucra cu resorturile pe mai multe nivele. Astfel, programele pot fi adaptate atât pentru copii, adulți dar și pentru vârstnici. Este unul dintre cele mai complexe aparate de Pilates existent și oferă un plus de exerciții în programul de Pilates profilactic.

Bara este folosită pentru a executa elongații la nivel lombar folosit în programele de recuperare ale herniilor de disc lombar. Cadillac-ul completează perfect un program complex de Pilates din care tot corpul are de câștigat. Abdomenul este centrul nostru de comandă pentru executarea corectă a tuturor mișcărilor. Pe Cadillac putem să ajutăm restabilirea controlului abdominal pentru a ameliora probleme de postură și durerile de spate.