Despre Postural

Scopul în practica exercițiilor de postură este controlul corpului nostru.

Introducerea

În planul care depinde de fiecare, împortant este drumul și nu destinația! Important este să înțelegem acest aspect și să găsim plecere în ceea ce facem.

Niciodată nu suntem prea tineri sau prea bătrâni pentru a avea control asupra corpului nostru, trebuie doar să vrem să facem schimbarea. Celulele se regenerează tot timpul, deci azi nu putem zice că suntem același om care am fost ieri. Așa antrenăm corpul să creeze din nou un echilibru și astfel corpul se va vindeca singur.

Din păcate doar puțini dintre noi avem postura perfectă iar majoritatea ne plângem de dureri de spate, de dureri cervicale, genunhci… dar prin implementarea corectă a unor mișcări destul de simple, putem să îmbunătățim postura corporală și astfel să scăpăm de dureri, astfel corpul să înceapă să lucreze în modul lui natural și corect.

Definiții

Postura corectă este când musculatura ajută la o aliniere corespunzătoare a întregului corp, adică ne permite o mișcare eficientă. Când corpul nostru și articulațiile sunt în balanță, beneficiem de un suport optim, astfel putem cu ușurință să executăm mișcările de zi cu zi fără dureri sau alte greutăți.

Conştientizare

În fiecare zi respirăm de 20.000 de ori şi facem cel puţin 10.000 de paşi. Mersul şi respiraţia sunt atât de imprimate în comportamentul nostru, încât majoritatea dintre noi nu ne gândim la ele ca la nişte obiceiuri care ar putea avea nevoie de schimbare. Mergând şi respirând aşa cum o facem, ne perpetuăm obiceiurile legate de postură, bune sau rele. Felul în care ne stabilizăm corpurile ne determină atât potenţialul pentru o respiraţie sănătoasă cât şi libertatea noastră de a merge cu eficienţă şi graţie. Mai întâi vom examina respiraţia şi mersul, şi apoi postura, pentru schimbare.

După câteva ședințe de Postural, corpul vostru vă va mulțumi și veți trăi fără dureri, astfel încât viața voastră se va schimba în bine.

Analiza posturală

Analiza posturală constă în ora în care se verifică postura și mersul obișnuit. Fiecare are propriul său mod de mers. Şi depinde de programul nostru zilnic şi de stres, atunci când stresul aduce încordare în corpul nostru, muşchii se contractă şi ne comprimă încheieturile. Acest lucru ne permite să ne facem treburile. Atunci când reacţiile de stres devin obiceiuri, postura dumneavoastră, mobilitatea şi modul în care vă percepeţi alegerile sunt toate afectate.

La fiecare mișcare există un set de exerciții care sunt personalizate, ajutându-vă să vă îmbunătățiți postura și modul de viață, într-unul mai sănătos și fără dureri.

După o analiza posturală, viața voastră se va schimba.